Paneelgordijnen-Baleinen-Louverdrape

PANEELGORDIJNEN, WAT ZIJN HET? HOE WERKT HET?

Panelen raamdecoratie

Het gemak van de paneelgordijnen wijst zich eigenlijk naar de eenvoud van het product. Een tal van panelen die zich achter elkaar verzamelen om zo zicht naar buiten of tussen twee ruimtes te creëren. Hoe eenvoudig u de panelen achter elkaar schuift zo eenvoudig schuift u de panelen ook weer voor het raam.

DIRECT NAAR DE PRODUCTPAGINA VAN DE PANEELGORDIJNEN
Hier kunt u Paneelgordijnen kopen, een vrijblijvende offerte aanvragen, informatie verzamelen en foto’s bekijken.

BEDIENING
De panelen van het paneelgordijn schuift u met een stang, door aan het koord te trekken of elektrisch opzij. U kunt dus heel eenvoudig het paneelgordijn achter elkaar wegschuiven. De bedieningsstang is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, grijs, bruin of goud. Het koord wordt mee gekleurd met de rail en is wit of grijs.

Een voorbeeld van de stangbediening op een 5-sporen rail met witte paneelgordijnen:
Paneelgordijnen-stang-bediening-Louverdrape

ZELF DE PANEELBREEDTE BEPALEN?
De paneelbreedte van de textiele panelen kunt u tot op de millimeter zelf bepalen, althans, afhankelijk van de stof. De stof van de paneelgordijnen wordt gekozen uit de collecties van de Rolgordijnen en Vouwgordijnen. Stoffen die afkomstig zijn uit de rolgordijnencollectie kunt u zelf de paneelbreedte van bepalen zolang deze zich tussen de 30cm en 90cm bevindt. De door u te bepalen paneelbreedte van de vouwgordijnstoffen bevinden zich tussen de 40cm en 140cm.

TIP! U kunt de paneelbreedte berekenen door middel van het gewenste aantal panelen.
Stangbediening:    (Lengte railprofiel – 7 cm) / aantal panelen + gewenste overlapping = Paneelbreedte
Koordbediening:    (Lengte railprofiel – 5 cm) / aantal panelen + gewenste overlapping = Paneelbreedte

De maximale hoogte van de paneelgordijnen van vouwgordijnstof is 260cm. Paneelgordijnen van rolgordijnstof hebben een maximale hoogte van 300cm.
Benieuwd naar de stofeigenschappen? U vindt deze op onze productpagina paneelgordijnen

MEERDERE SPOREN
Om de paneelgordijnen open en dicht te schuiven is daar een geleider voor nodig. Een railsysteem wordt bij paneelgordijnen een “sporensysteem” genoemd omdat het in tegenstelling tot een rail meerdere gleuven (sporen) heeft. Louverdrape biedt u meer dan slechts één soort sporensysteem, bij ons heeft u de keus uit een 2 sporen, 3 sporen, 4 sporen, 5 sporen of 6 sporen rail. Deze sporensystemen zijn leverbaar in de kleuren wit, aluminium en titanium.

Paneelgordijn-Sporenrail-Louverdrape

Het aantal sporen wordt bepaald door de gewenste lengte van de rail, de gewenste paneelbreedte, het gewenste aantal panelen en de opvouwing van het paneelgordijn. Hoe breder het systeem des te meer sporen u nodig zult hebben. Ook de opvouwing is van belang want naast opvouwing Links, Rechts of Links en Rechts dient u ook nog de keus te maken uit het eerste of achterste paneel welke van de twee als startpaneel zal fungeren. Om precies te zijn welke van de twee als eerste naar de andere kant (L of R) of naar het midden schuift (L+R).

Paneelgordijnen-opvouwingen-Louverdrape

Voorbeelden vanaf links
1: Opvouwing panelen rechts, eerste paneel is startpaneel    
2
: Opvouwing panelen rechts, achterste is startpaneel
3: Opvouwing panelen links + rechts, startpaneel links voor
4: Opvouwing panelen links + rechts, startpaneel rechts voor

HEEFT U ADVIES NODIG VAN EEN VAN ONZE EXPERTS? NEEM CONTACT OP

Paneelgordijnen-wit-transparant-Louverdrape

BALEINEN
Alle paneelgordijnen van vouwgordijnstof zijn standaard voorzien van horizontale glasvezel baleinen. Deze baleinen zijn dunne horizontale glasvezel latjes in het paneelgordijn. De baleinen zorgen ervoor dat de panelen mooi strak blijven hangen en bieden extra stevigheid. De baleinen zijn verdeeld over de hoogte van het paneelgordijn, dit wordt het creëren van segmenten genoemd. De segment verdeling (tussenruimte van de baleinen) is ongeveer 25cm / 30cm en is op aanvraag aanpasbaar. Sommige stoffen bieden u ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van baleinen. De paneelgordijnen van rolgordijnstof hebben überhaupt geen baleinen. Bovenstaande foto is een paneelgordijn stof zonder baleinen. Een voorbeeld van paneelgordijnen met baleinen ziet u in de hoofdfoto van dit blog.

DE VOORDELEN VAN PANEELGORDIJNEN

1). U kunt zelf de paneelbreedte bepalen
2). Sommige paneel stoffen zijn digitaal te bedrukken
3). De schuifrichting / opvouwing van de panelen kunt u zelf bepalen
4). Eenvoudige bediening van de panelen

Is uw interesse gewekt? Kijkt u gerust eens op de productpagina van de paneelgordijnen.

Mocht u onverhoopt vragen hebben? Voelt u zich dan nimmer bezwaard contact met ons op te nemen. Dit kan per email aan info@louverdrape.nl of telefonisch op +31 (0)20 6652 393